Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Veel belangstelling op de Dag van het kasteel bij de Keenenburg in Schipluiden

20 mei 2024. Stichting Beleving Kasteel keenenburg had een mooi programma opgesteld waar zowel jong als oud veel plezier aan beleefden. Een belangrijk doel is burgerparticipatie op gang brengen als opmaat voor het maken van plannen voor de invulling van het kasteelterrein. Als straks de oude kassen verdwijnen is de bedoeling dat het terrein opnieuw ingericht wordt tot een fijne openbare plek. Hierbij zal de geschiedenis van dit imposante kasteel uiteraard ook een plaats krijgen.

Middeleeuwse sfeer

Op het kasteelterrein hing al vroeg een kookpot boven het houtvuur om de soep te verwarmen. Aan twee lange tafels werd een kasteellunch in Middeleeuwse sfeer geserveerd, met muziek begeleid door het ensemble van Ko Arkesteijn. Kinderen konden terecht in het Frozen opblaasspringkasteel en klauteren over een evenwichtslijn van de Scouting Schipluiden. Om wat uit te rusten kon er worden geknutseld aan een schild. Verder was er veel informatie over het kasteel Keenenburg met diverse rondleidingen op en rond het kasteel, en in Museum Het Tramstation. Vrijwilligers van het museum toonden hun werkzaamheden aan de voorwerpen die zijn opgegraven, zoals pijpen, botten van dieren, aardewerk en metaal.

Opening Kasteeltuin Keenenburg

Voorafgaand aan de lunch onthulde burgemeester Fenna Noordermeer de naam van het kasteelterrein, die was bevestigd op de pergola bij de nieuwe ingang vanaf de Kasteellaan. Deze ingang werd eerder dit jaar tijdens NLDoet aangelegd.

Dag van het Kasteel Keenenburg - 20 mei 2024
Er waren diverse activiteiten voor de jeugd, begeleid door Scouting Schipluiden.

Dag van het Kasteel Keenenburg - 20 mei 2024

Dag van het Kasteel Keenenburg - 20 mei 2024

Dag van het Kasteel Keenenburg - 20 mei 2024
Kasteellunch in Middeleeuwse sfeer met muziek van het ensemble van Ko Arkesteijn.

Dag van het Kasteel Keenenburg - 20 mei 2024
Maquette om plannen te maken voor de invulling van het kasteelterrein.

Dag van het Kasteel Keenenburg - 20 mei 2024
Informatie over de opgravingsresultaten door vrijwilligers van Museum Het Tramstation.


Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel: ook bij kasteel Keenenburg in Schipluiden - 20 mei 2024

4 januari 2024. Op Tweede Pinksterdag, dit jaar op 20 mei a.s., is ook dit jaar weer traditiegetrouw de Dag van het Kasteel. Voor de 2e maal zet de Stichting Beleving Kasteel Keenenburg, samen met de HVOS kasteel Keenenburg weer in de schijnwerpers. Bekijk de flyer met informatie en het programma. Dit was vorig jaar.

We starten om 11 uur met koffie, thee en een stukje Keenenburger. Er zijn rondleidingen (aanmelding is noodzakelijk!), vrijwillligers van de Stichting Beleving Kasteel keenenburg geven informatie over de toekomstplannen voor de gezamenlijke herontwikkeling van het voormalige kasteelterrein. In Museum het Tramstation kunnen de archeologisch vondsten van de Keenenburg bekeken worden. Met de VR brillen kan in Het Tramstation het kasteel zelf en enkele ruimtes in het kasteel worden bekeken waaronder, de eetzaal, de keuken en de kinderkamer.

VR kasteel keenenburg
Bekijk kasteel Keenenburg met een VR-bril in Museum Het Tramstation Schipluiden.

Historische Kasteellunch

Speciale aandacht vragen we voor De Historische Kasteellunch “Aan tafel op de Keenenburg “ 12.15 - 13.30 uur. Schuif aan voor een heerlijke ambachtelijke lunch in Middeleeuwse sfeer. Kosten, inclusief drank € 18,-- Er is plaats voor max. 50 personen. Vol = vol! De lunch wordt geserveerd aan lange tafels in de kasteeltuin, met muzikale omlijsting.

Info en reserveren via www.kasteelkeenenburg.nl.

Onthulling naam van het kasteelterrein

Voorafgaand aan de lunch zal burgemeester Fenna Noordermeer om 12:00 uur de naam onthullen van het kasteelterrein. Deze wordt bevestigd op de tijdens NL Doet gerealiseerde toegangspoort, die toegang geeft tot het kasteelterrein vanaf de Kasteellaan.

Dag van het kasteel

Programma

Dag van het kasteel - programma

We hopen velen van u te mogen begroeten!

Bron: Persbericht Historische vereniging Oud-Schipluiden en Stichting Beleving Kasteel Keenenburg.

24 mei 2024