Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Thema-avond MDV: Kwaliteit handhaven, ontwikkelingen mogelijk maken - Maandag 29 januari 

16 januari 2024. Maandag 29 januari is iedereen welkom in de Dorpskerk in Schiedam Kethel voor een speciale avond die draait om het thema: kwaliteit handhaven en ontwikkelingen mogelijk maken. Centraal staat de vraag: welke ontwikkelingen zijn gewenst?

Het oude dorpje Kethel ligt pal tegen het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland, een status om zuinig op te zijn. Wat te denken van de plannen voor spoorbaanversterking en spoorverdubbeling (van twee naar vier) tussen Delft en Schiedam, met te verwachten negatieve gevolgen voor het landschap, flora en fauna en de recreatieve functie van het gebied. Ook gaat het over de (impact van de) realisatie van station Kethel en meer.

De groene linten via parken en langs de natuurlijke verbindingslijnen van de Schie en de Poldervaart tot aan de Maas zijn voorbeelden die een prima basis vormen maar versterking nodig hebben. Immers, Midden-Delfland is de groene long tussen de steden.

Thema-avond Kethel - Foto Elly Janmaat
Schiedam Kethel Dorpskerk. Foto Elly Janmaat.

Dilemma’s

Met de avond borduurt de Midden-Delfland Vereniging voort op het themanummer van de Midden-Delfkrant (verenigingsmagazine), getiteld Dilemma’s & Midden-Delfland, over de moeilijke keuzes voor de toekomst van het gebied.

Gastspreker is Eric Luiten, hoogleraar landschapsarchitectuur TU Delft. Daarna volgt een (panel)discussie in interactie met de zaal, met medewerking van wethouder Frans Hamerslag (Schiedam), Hans Groeneveld (MDV-werkgroep Ruimte), Anneklaar Wijnants van Natuurmonumenten en bioboer/kaasmaker Bas van den Berg uit Schipluiden. Een uitgelezen kans voor inwoners en omwoners om in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden voor het gebied.

Informatiemarkt, aanmelden

Er is ook een informatiemarkt waar de vereniging en organisaties zoals Vrienden van Park Kethel zich presenteren.

Locatie: Dorpskerk van Kethel (Noordeinde 10, 3121KG Schiedam), inloop v/a 19.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelding wordt op prijs gesteld, per mail via secretariaat@middendelflandvereniging.nl of bel op 06-42105407 op maandag en woensdag. Kijk voor meer info op www.middendelflandvereniging.nl.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 16 januari 2024

16 januari 2024