Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Schippop: het leukste gratis festival in de polder, nu nog gezelliger en intiemer

8 juni 2024. Het was even vreemd voor de vaste Schippop bezoekers. Het vertrouwde terrein naast de spothal was ingeruild voor een nieuwe locatie: een voetbalveld van sv Schipluiden. Nu konden alle activiteiten weer dichtbij elkaar worden gehouden. Ook was het grote podium verruild voor twee kleinere podia. Hierdoor kon er doorlopend muziek gemaakt worden, afwisselend op een van de podia. Artiesten kwamen soms zelfs even tussen het publiek optreden. Het Schippop programma bevatte dit jaar maar liefst dertien acts, tegenover acht in de afgelopen paar jaren.

Schippop 2024
Twee podia met optreden op het ene, en voorbereiding voor het volgende optreden op het andere podium.

Schippop 2024
Overzicht van het festivalterrein.

Schippop 2024
Poprockband Harvest Road.

Schippop 2024
De eenmans act Van Tastik.

Schippop 2024
De zangeres van Harvest Road zocht ook het publiek op.

Schippop 2024
Tabanka uit Rotterdam met Kaapverdiaanse muziek.

Schippop 2024
Pol met New Wave muziek.

Het oude en vertrouwde terrein naast de Post Kogekohal was aanmerkelijk kleiner geworden nadat er twee padelbanen zijn aangelegd. Hierdoor was het festivalterrein vorig jaar behoorlijk versnipperd geraakt. Kinderspelen waren toen deels op het handbalveld neergezet. De keuze van de nieuwe locatie pakte dus goed uit. De activiteiten voor kinderen vonden achteraan op het terrein plaats. Rondom het grasveld werden drankjes en hapjes verkocht. Kortom: Schippop was nog gezelliger en intiemer op deze nieuwe locatie.

Kinderactiviteiten

Prachtig om te zien dat er zoveel kinderen meededen aan de diverse activiteiten, zoals allerlei knutselwerkjes, jongleren en silent disco. Kinderen genoten ook van de muziek bij de twee podia, veelal wel met gehoorbescherming.

Schippop 2024

Schippop 2024

Schippop 2024

Schippop 2024

 

10 juni 2024