Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Vereniging viert verjaardag in Rotterdam Overschie op 18 maart 2024

7 maart 2024. Het Midden-Delflandgebied is ook voor Rotterdammers en in het bijzonder Overschieënaren hun achtertuin en groene long. Waar ze kunnen uitwaaien, bewegen en genieten. Wat speelt er zich allemaal af op de grens van stad en land en op dat eiland ontstaan door de bochtafsnijding in de Delftse Schie? Daarover organiseert de Midden-Delfland Vereniging op maandagavond 18 maart een stadsbijeenkomst. Iedereen, lid of geen lid, is welkom in Theater In de Lugt (De Lugt, 3043 CJ Rotterdam), om de hoek van het historische centrum van Overschie.

De bijeenkomst valt precies op de verjaardag van de Midden-Delfland Vereniging: op 18 maart 1977 opgericht om het unieke en eeuwenoude polder- en veenweidegebied, nu een Bijzonder Provinciaal Landschap, te beschermen en te versterken.

Bochtafsnijding Delftse Schie - foto HHDelfland
Bochtafsnijding Delftse Schie. Foto Hoogheemraadschap van Delfland.

Programma

Na de aftrap door MDV-voorzitter Koos Karssen komen de ideeën aan bod van een aantal enthousiaste Overschieënaren voor het eiland tussen de oude en de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie. Het 16 hectare grote poldereiland, in beheer bij de gemeente Rotterdam, ligt min of meer braak sinds de opening van de nieuwe vaarweg, nu vijf jaar geleden.

Na de pauze vertelt boswachter Cynthia Meulenkamp van Natuurmonumenten alles over De Tempel, een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de Schie en vandaag de dag een publiek park.
Fiets-, vaar- en wandelroutes liggen verder klaar om mee te nemen. Meer informatie: www.middendelflandvereniging.nl.

  • 19.30 uur Inloop met koffie/thee.
  • 20.00 uur Midden-Delfland Vereniging: Voorzitter Koos Karssen vertelt over doel en activiteiten van de vereniging.
  • 20.25 uur Presentatie ideeën voor het eiland tussen oude en nieuwe vaarweg in de Delftse Schie.
  • 20.45 uur Een drankje tijdens de pauze.
  • 21.00 uur Presentatie Buitenplaats De Tempel. De Tempel behoort tot de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de Schie. De buitenplaats is eind 17e eeuw gesticht om de onrustige stad te ontvluchten. Nu is De Tempel een publiek park. Cynthia Meulenkamp van Natuurmonumenten vertelt er alles over.
  • 21.40 uur Afsluiting met een drankje. Fiets-, wandel- en vaarroutes zijn aanwezig om mee te nemen. Houd de website (www.middendelflandvereniging.nl) in de gaten voor actuele informatie.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.
Tot maandag 18 maart in Theater In de Lugt!

Praktische informatie, aanmelden

De stadsbijeenkomst begint om 20 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is vrij toegankelijk, fijn als je je aanmeldt per mail via secretariaat@middendelflandvereniging.nl of bel 06-42105407 op maandag en woensdag.
Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 7 maart 2024

09 maart 2024