Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Buitenplaats De Tempel doet als 5e stadspark mee aan Rotterdamse Parkenmaand

15 mei 2024. De Rotterdamse Parkenmaand is inmiddels een gegeven in de stad. Deze maand is alweer de 10e editie van start gegaan. De hele maand mei zijn er meer dan 100 activiteiten te beleven in de Rotterdamse Parken, waaronder op Buitenplaats De Tempel. Dit jaar doet deze groene parel, te vinden aan de rand van Overschie, voor het eerst mee aan de Rotterdamse Parkenmaand als 5e stadspark.

Buitenplaats De Tempel; onontdekte parel aan rand van Rotterdam

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Overschie. De Tempel ligt pal aan de rivier de Schie en is een kenmerkend voorbeeld van een vroeg achttiende-eeuwse buitenplaats. De eigenaar – in dit geval de burgemeester van de Rotterdam – drukte hiermee zijn status uit.

Natuurmonumenten - Buitenplaats De Tempel - Ron van Bekkum
Natuurmonumenten - Buitenplaats De Tempel. Foto Ron van Bekkum.

Beide buitenplaatsen zijn gesticht om toentertijd de onrustige stad te ontvluchten. Ook nu kom je hier bij van de drukte van alledag; dwaal over de eeuwenoude lanen, sierlijke bruggen en zingende vogels.

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand heten de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten heten je van harte welkom!

Activiteiten

Spreek de boswachter van Buitenplaats De Tempel

Akoestisch optreden Novits in de rustieke boomgaard van Buitenplaats De Tempel

Speurtocht voor kinderen op eigen gelegenheid over Buitenplaats De Tempel

Optreden koor Harmonie in de rustieke boomgaard van Buitenplaats De Tempel

Herstelwerkzaamheden op de buitenplaats

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs maken deel uit van het natuur- en recreatiegebied Rotterdams platteland. De buitenplaatsen zijn eigendom van gemeente Rotterdam en sinds eind 2021 zijn de parken in beheer bij de boswachters van Natuurmonumenten. Samen werken ze de komende jaren aan het herstel van de tuinstijlen. De Tempel wordt zo voor een breed publiek toegankelijk en - net als waar de buitenplaatsen oorspronkelijk voor bedoeld zijn - kan je even de drukte van de stad ontvluchten.

Natuurmonumenten - mobiel infopunt - Ron van Bekkum
Natuurmonumenten - mobiel infopunt. Foto Ron van Bekkum.

Kom eens langs op Buitenplaats De Tempel!

De enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten staan wekelijks (tot oktober met goed weer) bij het mobiele informatiepunt. Zij vertellen je graag meer over deze bijzondere historische plek en het omliggende Rotterdams platteland.

Wil je even relaxen na je wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden of familie? Voor een hapje en drankje strijk je neer bij de foodtruck. Elke zondag geopend tussen 12.00 – 16.00 uur.

Bekijk ook eens de 5D reconstructie van landgoed De Tempel met Canals5D.

Rotterdamse parkenmaand

De Rotterdamse Parkenmaand laat de mooiste kanten van de Rotterdamse parken zien. Boswachters, vrijwilligers en natuurverenigingen nemen je mee op pad door de stads – en wijkparken. De parken zijn ook een prachtig podium voor kleine concerten en dansvoorstellingen. Maar je kunt ook zelf op pad!

Op www.parkenmaand.nl zijn ze allemaal te vinden en meestal gratis.

Bron: Persbericht Natuurmonumenten 15 mei 2024.

15 mei 2024