Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuw tijdelijk wandelpad geopend

7 februari 2024. Een aanrader, de Vliegende Wandelpaden van Vockestaert! Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen over stevige graskades, (on)verharde dijkjes en langs asfaltpaden terwijl u onderweg geniet u van het fraaie landschap. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft, dankzij onze gastvrije boeren, een uitdagend vliegend wandelpad voor u uitgezet dat gedeeltelijk over boerenland gaat en waarbij u over meerdere afgesloten hekken moet klimmen. Vanaf 8 februari kunt u tijdelijk een prachtig rondje Foppenpolder (ongeveer 8 km) wandelen vanaf TOP Maasland langs de Middelvliet en de Foppenplas. Deze uitdagende wandeling is vanwege het weidevogelseizoen toegankelijk t/m 29 februari.

Foppenpolder en koeien
De wandeling gaat door de Foppenpolder en de Aalkeetbuitenpolder.

Vliegend wandelpad

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden, veelal over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat, als ze over boerenland gaan, dit land gedurende het jaar in gebruik is voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven te nestelen en hun jongen groot te brengen.

De term ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat, als er voorzieningen als bruggetjes en loopplanken zijn, deze in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. Deze vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland.

Tijdelijk wandelpad - kaartje

Deelnemen

U bent vrij om deze wandeling van ongeveer 8 km op eigen gelegenheid te lopen, van 8 t/m 29 februari. De wandeling start op de parkeerplaats bij TOP Maasland aan de Kortebuurt in Maasland. De routebeschrijving en het kaartje van deze nieuwe tijdelijke wandeling is te vinden op de wandelpagina van de website van Vockestaert.

Een paar aandachtspunten:

  •  Het is een uitdagende wandeling! Er zijn meerdere afgesloten hekken onderweg waar u over moet klimmen.
  •  Ook kan het pad af en toe glibberig zijn. Dus houd daar rekening mee met uw schoeisel.
  •  U wordt er dringend op gewezen dat u geen honden mee mag nemen op deze wandeling, ook niet aangelijnd.
  •  Op de zaterdagen (dus niet op de andere dagen!) mag u het boerenerf betreden. Neem kleingeld en rugzak mee om bij Hoeve Rust-hoff inkopen te doen bij de boerderijwinkel. Bij boerderij Moerman is koffie verkrijgbaar.

Veel plezier!

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen bij TOP Maasland.

Ons laatste nieuws leest u op Facebook, Instagram en de website van Vockestaert: www.vockestaert.nl.

Bron: Persbericht ANV Vockestaert 31 januari 2024.

11 februari 2024