Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Bekijk de film over de bouw van de Maasdeltatunnel

I14 juni 2024. In de nieuwsbrief van de Blankenburgverbinding lezen we: "De afgelopen 6 jaar is er veel werk verzet voor de bouw van de Maasdeltatunnel. Van het maken van de diepe toeritten, het bouwen en afzinken van de twee tunneldelen, het maken van de sluitvoeg, het plaatsen van de tunneltechnische installaties tot de afbouw en het asfalteren. De aanleg van dit technische hoogstandje hebben we op beeld vastgelegd. De indrukwekkende beelden en aanvullende interviews met onze collega’s maken samen een spannende mini-documentaire." Bekijk hier de film:


 

Blankenburgverbinding: Maasdeltatunnel en de bolletjes trui van de Tour de France Femmes avec Zwift

1 juni 2024. De Blankerburgverbinding is voor het grootste deel klaar voor gebruik. Dat moet ook wel, want op 12 augustus 2024 zal de 'Tour de France Femmes avec Zwift' tweemaal door de Maasdeltatunnel rijden. Er kunnen zelfs bergpunten voor de bolletjes trui wordt verdiend. De officiële opening van deze nieuwe snelweg A24 zal pas plaatsvinden tussen Sinterklaas en Kerstmis 2024. In de tussentijd moet er nog heel veel getest en geoefend worden. In juni organiseert Rijkswaterstaat enkele excursies naar de bouwplaats. Hier worden alle ins en outs van met name de Maasdeltatunnel uitgelegd. Hierbij enkele beelden van de eerste excursie. Website van de Blankenburgverbinding.

Hollandtunnel - 1 juni 2024
Passend gekleed voor een bouwplaats voor de Maasdeltatunneluitgang komende vanaf Rozenburg.

Hollandtunnel - 1 juni 2024
Wandelen naar het diepste punt van de tunnel met een hellingspercentage van 5 procent.

Hollandtunnel - 1 juni 2024
Hier het diepste punt met de sluitvoeg en de toegang tot tunnelelement Isabella. Hier moet nog een en ander worden afgewerkt met asfalt en isolerende Promatect beplating.

Hollandtunnel - 1 juni 2024
De laatste activiteiten in het Scheur bestaan uit het verwijderen van de tijdelijke haven en het trekken van de buispalen.


De Blankenburgverbinding opent dit jaar 2024

2 januari 2024. Dit jaar 2024 gaat de Blankenburgverbinding, ofwel de korte snelweg A24, open. Veel deelprojecten, zoals de Hollandtunnel, zijn inmiddels klaar of in een afsluitende fase. Vorig jaar zijn al de twee enorme tunnelelementen Alara en Isabella voor de Maasdeltatunnel afgezonken en is begonnen de sluitvoeg aan te brengen. Bekijk een animatie van de afzinkoperatie. En de video van Rijkswaterstaat hieronder:


Blankenburgverbinding
Schematische afbeelding van het Ontwerp-tracébesluit voor de Blankenburgverbinding, september 2015, Rijkswaterstaat.


Startsein aanleg Blankenburgverbinding - 18 september 2018
Duidelijke vermelding van de activiteiten.

14 juni 2024