Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Menu toggle knop

Bevrijdingsconcert harmonie Caecilia Schipluiden in de Hoornse rk kerk

5 mei 2024. Het bevrijdingsconcert in de Hoornse kerk was een mooie afsluiting van Bevrijdingsdag. Vóór de pauze werden serieuze nummers ten gehore gebracht zoals de '1941' March en The Story van Anne Frank. Bij Theme from Schindler's List speelde Merel Gorter prachtig de solo op viool. Na de pauze speelde het harmonieorkest van Caecilia Schipluiden onder andere The Longest Day, Van Republiek tot Koninkrijk, een compositie van dirigent Peter Habraken, Hymn to the Fallen en In the Mood. Vrolijkheid werd gebracht met het nummer Nederpotpourri (van Nederlandstalige hits). Woordkunstenaar Wessel Klootwijk bracht zijn verbindende teksten ten gehore.

In de pauze maakte het publiek kennis met de nieuwe burgemeester van Midden-Delfland Fenna Noordermeer, die een traditie voortzet als beschermvrouwe van Caecilia Schipluiden. Het afsluitende nummer We'll meet again werd enthousiast meegezongen.

Bevrijdingsconcert harmonieorkest Caecilia Schipluiden
Het harmonieorkest van Caecilia Schipluiden o.l.v. Peter Habraken.

Bevrijdingsconcert harmonieorkest Caecilia Schipluiden
Woordkunstenaar Wessel Klootwijk.

Bevrijdingsconcert harmonieorkest Caecilia Schipluiden
Schindler's List met Merel Gorter op viool.

Bevrijdingsconcert harmonieorkest Caecilia Schipluiden
Aandachtig publiek in de kerk van de St. Antonius en Cornelius parochie in Den Hoorn. Alle foto's Caecilia Schipluiden.


5 mei bevrijdingsconcert in de parochiekerk St. Antonius & Cornelius te Den Hoorn

3 mei 2024. Vier op 5 mei de vrijheid met het harmonieorkest van Caecilia in samenwerking met woordkunstenaar Wessel klootwijk en solovioliste Merel Gorter! Een pauzedrankje is bij de prijs inbegrepen.

Het is dit jaar 79 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam en Nederland werd bevrijd. Dit blijft iets om ieder jaar bij stil te staan en dat is dan ook precies wat het harmonieorkest van Caecilia op 5 mei gaat doen. Naast het vieren van de vrijheid, is er deze middag ook aandacht voor de jaren dat Nederland in oorlog was. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij de mensen die op dit moment in oorlog moeten leven.

Laat u meevoeren door het verhaal van herdenken tot vieren met een mooie combinatie van muziekstukken. Marsen, dansen, klassieke werken en zelfs meezingers komen voorbij. Koop uw tickets via: https://caeciliaschipluiden.eventgoose.com/

Informatie

Wanneer: 5 mei 2024, 15:00-17:00 uur.
Waar: Parochiekerk St. Antonius & St. Cornelius, Hoornseweg 11a, Den Hoorn (ZH); We raden aan met de fiets naar het concert te komen, er zijn weinig parkeerplekken in de omgeving beschikbaar.
Wie: Optreden van het harmonieorkest van Caecilia Schipluiden, o.l.v. Peter Habraken i.s.m. woordkunstenaar Wessel Klootwijk.
Prijzen: € 8,-, tot 12 jaar: € 6,-, inclusief drankje in de pauze.

Bevrijdingsconcert 5 mei 2024

17 mei 2024